Green

Khamis, 25 Ogos 2011

'' Si Dia "

Hurm... Setiap kali aq teringatkan "si dia" mesti hati ni rasa x best jer macam rasa kehilangan, kecewa dan rindu sesuatu.. Rasa nak jer duduk sorang2 atas bukit / bangunan / tempat tinggi nak tengok keindahan permandangan bumi ni sambil mendengar alunan bunyi alam sekitar...
Takpun pergi menyendiri kat kolam / sungai sambil berendam dan mendengar bunyi air yang sangat menenangkan.. Dalam ni aq x nak dan x kan cerita semua "Tentang Aku Dan Si Dia" kira dalam nie hanya sinopsis jep bukan apa semua org ada life and privacy masing2 kan so faham2 jer lah ea.. Masa awal tahun dulu aq jumpa "si dia A'' tapi tak lama dier buat kes lama tak reply mesej.. Dulu masa aq form 4 die lamar aq beria ajak pegi dinner tapi time tu aq rasa aq ni muda lagi malas nak cara hal cintan cintun tapi bila tahun ni dah kene kat batang hidung aq entah macam mana aq boleh jatuh cinta kat dier padahal dulu aq tolak dier mentah2 skrg baru aq rasa cmner.. seksa ko.. hari2 rindu kat dier.. giler rasa.. tapi lama kelamaan aq bijak mengawal diri dari hasutan syaitan aq slow2 lupakan dier walaupun agak susah tapi nak tak nak terpaksa lah...Sekarang kisah aq dan "Si Dia B". Cara aq kenal B ni sama macam cara aq kenal A jugak -> Online <- ... First time aq jumpa die masa aq mula2 nak register masuk kolej...sekejap jer jumpa dier x smpai 5 minit pon tu pun secara kebetulan aq ade bnde nk bagi kat dier... 2nd time aq jumpa dier pon x lama coz time tuh aq nak bagi hamster kat dier so aq pon hantar hamster dgn akak n mak aq.. sampai sana tgk2 dier dgn mak dier sedang menanti ketibaan kami.. sungguh riuh ibunya.. hehe.. 3rd time pulak time tu aq nk sangat jumpa dia bwk pegi lepak aq sanggup drive 80km semata-mata nak ambik die.. bab kata org cinta itu buta.. baru aq tahu bertapa butanya cinta tuh... pergi date pun tak lama bukan apa risau mak dier marah balik lambat biasalah anak bongsu.. 4th time aq jumpe dengan dier rasa happy sangat die nampak comel sgt tapi happy tu pun tak lama malam tu masa dia balik ada benda buruk terjadi kat die.. aq risau sangat2.. dier pun tak nak ingatkan semula trajedi malam tu.. Then pada malam tu jugak aq feel frust sangat2 ... Sekarang tengah try nak lupakan perasaan cinta aq dekat die.. Memang seksa tapi takpe aq akan try lupakan jugak walaupun ambil masa.. Orang dulu-dulu suka berpantun bunga bukan sekuntum, kumbang bukan seekor. So aq akan tabahkan hati menanti yang lain, harap dapat yang lebih baik dan lebih memahami.. Nasihat aq jangan mengharapkan yang satu sedangkan yang lain masih banyak.. Setiap orng pasti ada jodoh masing2 cuma perlu menanti dan jangan gelojoh dan memalukan diri sendiri.. Lagu kat bawah ni antara lagu paling aq suka bagi kategeri lagu cinta.. Harap korang pun suka lagu nie.. enjoy ;)







Tiada ulasan:

Catat Ulasan

My JukeBox

Loading...