Green

Sabtu, 1 Oktober 2011

Apasal la aku malas sembahyang???




Apasal la aku malas sembahyang,
Tuhan kasi aku jasad siap dengan bayang-bayang,
Bukan ke lebih beruntung daripada tiang,
Berdiri tanpa roh malam siang…

Apasal la aku malas sembahyang,
Kerja dah best keluarga pun dah senang,
negara pun dah aman tidak lagi hidup berdagang,
takkan lima minit lima waktu aku tak boleh luang..

Apasal la aku malas sembahyang,
Tuhan kasi otak supaya aku tak bangang,
Tuhan kasi ilmu boleh fikir susah senang,
Tuhan kasi nikmat kenapa aku tak kenang…

Apasal la aku malas sembahyang,
Main bola aku sanggup sampai petang,
Beli tiket konsert aku sanggup beratur panjang,
Apa la aku ingat masuk syurga boleh hutang…?

Apasal la aku malas sembahyang,
Aku kena ingat umur kita bukannya panjang,
Pagi kita sihat petang boleh kejang,
Nanti dalam kubur kena balun sorang-sorang….

Apasal la aku malas sembahyang,
siksa neraka cuba la aku bayang,
Perjalanan akhirat memang terlalu panjang,
Janji Allah Taala akan tertunai tak siapa boleh halang!!!



Tapi entahlah  kenapa kalau kat asrama aq susah nak tinggal sembahyang dari aku duduk dirumah.. 
Kenapa ea?

Rabu, 21 September 2011

Saya Harap Sangat Awak Dekat Dengan Saya

Bila Kita Syg Org Tu....



Biler kiter syg org tu
Kita tnggu dia lame pn x per
Tp biler dia tnggu kiter???dia mrh2
Ati kate ala, adatlah ada yang mnnunggu n dtnggu


Biler kiter syg org tu

Kiter x tdo pn x pe lyn dia yg ngah bsn,
Tp biler kite bosan Ada dia lyn kiter?
Ati kate x pe dia busy kott

Biler kiter syg org tu
Kita gdh ngan dia, kita dim je
Tp dia heboh 1 dnia
Ati kate x pe, dia tension tuu

Biler kiter syg org tu
Kita kol nak ckp ngan dia
Tp dia bg phone kat org lenn atau matikan
Biler jd cm2, x pe
Ati kata, x pe, lyn je, kwn dia, kwn kiter gak

Biler kiter syg org tu
Kita bercerita dgn dia,citer ngan
tunggul lg baik
Tp biler dia bercerita ngan kita
Kita dgr, sepatah2 kite kena ingt…klu x ingat kita yang kena marah
Ati kata x pe syg katakn…

Biler kiter syg org tu
Kita n dia lpr
Tp kiter bg sume roti kita kat dia
Ati kata, ala jagalh ati dia, sian dia….

Biler kiter syg org tu
Kiter sanggup bg dia rest biler dia letih,
Tp biler kita letih, dia srh jugak kiter
lyn dia bila dia bsn
Adil ker? Ati kata, ala bukan selalu pun..

Biler kiter syg org tu
Kita jadi cam org giler dngr dia sakit,
Tp biler kita sakit,
Dia siap kuar ngan kwn2 dia meraikan
hari kesakitan kita,
Ati kata, ala x pe, x kn dia nak
berkepit ngan kita 24 jam

Biler kiter syg org tu
Kita x prnh pntingkan diri sndri
Tp dia hpokrit thp ngaban
Ati kata x per, dia mmg cm2 kene lah trima..

Biler kiter syg org tu
Kiter syg nk tngglkn dia slama2nya
Tp dia x tahu kiter berdpn dgn maut,
Wlpn kiter skt,dia kata kat kiter,sakit
bese2 jer, jgn nk mngrt
Ati kata, cmnelah dia biler kiter x de,
msti dia hepi

Biler kiter syg org tu
Kiter x snggp tngk dia derita
Tp dia x prnh hargai diri kiter,
Ati kata, tau x btapa kita syg kan dia????

Biler kiter syg org tu
Kiter snggup tngglkn dia selaam2nya untk dia bhgia
Tp adkh dia tahu pngrbnn kiter??
Ati kata, x pe, janji dia bhgia

Dan……
Biler kiter dh tngglkn dia selama2nya
Dia dtg ziarah pusara kiterr
Dia kata Dia mintak maaf sebab pernah mngata kiter
Dia mintak maaf sebab pernah bt kiter tnggu dia
Dia mintak maaf sebab pernah pksa kita lyn dia time bsn
Dia mintak maaf sebab pernah heboh 1 dnia slh kiter
Dia mintak maaf sebab pernah x hiraukn kol kiter
Dia mintak maaf sebab pernah x dgrluahan ati kiter
Dia mintak maaf sebab pernah bt kiter klprn sbb dia
Dia mintak maaf sebab pernah gnggu waktu rht kiter
Dia mintak maaf sebab x pernah hiraukn skt kiterr
Dia mintak maaf sebab pernah pntingkn diri dia sndri
Dia mintak maaf sebab x prnh tngk pnderitaan kiter


NAMUN SEMUANYA TELAH T`LAMBAT…


ade kalanye manusia tidak sedar, orang yg kite tinggalkn adalah orang yg paling kite sayang...
kite terlalu mengejar kebahagian dan terlalu inginkn kgembiraan dengan orang yg tersayang..
lalu kite melukai orang yg pnh kite sayang dan sayangkn kite spnuh hati die...
akhirnya, kite sendiri yang terluka...

Sabtu, 17 September 2011

Jumaat, 16 September 2011

Kisah Lucu & Sedih Aku Harini

Ptg tadi aq keuar berlegar-legar di kawasan bandar kuantan bersama ibuku tercinta.. Mula2 nk g carefour tp ecm jam pulak then x jadi.. Bosan pula menemani .. Pastu kiteorg pergi ke giant.. Dah abis bosan berjalan dan shopping disitu sambil aq melihat-lihat kereta pamiran aq pun begitu terasa teringin nak tgk kualiti satu kereta buatan china nih SUV Tanggo 1.6 lalu aq pun membuka pintu driver seat then.... Aq tanpa diduga terperanjat melihat seorg mamat tgh bergayut sambil cover line kononnyer nk tgk laci kereta tu lah.. hahax.. lawak rasa.. then aq pon blah.. hehe.. setelah melepasi pintu keluar giant aq terlihat sebuah mini garden lalu aq memasukinya tanpa ragu2 bersama ibuku.. ketika aq didalam tu aq rasa seperti btul2 nk nangis... Pokok bunga betul2 buat teringatkan pada si dia.. Aq terus sabar dari menangis sebab tu tempat awam lg pun nanti lau mak aq tanya knp aq nk jwb pe lak kan.. Kat dlm tu mcm2 jenis pokok dan bunga aq jumpa.. Cantik2 semua.. Ada yang wangi.. Semua ni buat aq teringatkan si dia yg cukup minat dengan bunga.. Entah lah knp smapai harini aq masih susah nak lupakan si dia.. Aq harap sgt dpt lupakan cinta aq pd dia secepat mungkin tambahan lagi hujung bulan ni aq akan smbung kelas semula, risau jgak kalau nanti mengganggu.. Ada kwn aq ckp yg aq still mengharapkan si dia.. tapi.. mungkin betul.. aq pun x tau knp.. dier dah ada bf tp aq still sygkan dia.. susahnya nak lupakan si dia.. ada orang kata ubatnya kene cari yg lain.. tapi susah nak kata hanya tuhan sahaja yang tahu sebab semua ini telah diaturkan olehnya dengan sebaik mungkin.. Aq akan terus berdoa agar cinta aq pada dia akan pupus.. Tapi apa pun ketetuannya pasti ada hikmah disebaliknya.. Aku akan terus berdoa mengharapkan yang terbaik dariNYA... Amin..

Selasa, 6 September 2011

Rasa Serba Salah Pada 'Si Dia'

Hari demi hari rasa macam makin susah jer nak lupakan si dia.. entah lah kenapa aq selalu teringatkan si dia... Dan semakin hari aq rasa serba salah sangat pada si dia sebab dier masih mengharapkan aq mesej dier seperti dulu setiap hari tanpa berselang hari.. Aq bukan tak nak sms dier cuma aq terpaksa demi untuk melupakan cinta aq pd die walaupun setiap saat aq harap sangat dier sms aq walaupun tiapkali dier sms aq akan bagi alasan mintak maaf x leh layan die... Padahal aq rindu sangat kat dier.. Aq rasa kesian giler kat dier aq buat macam ni kat die.. Die sms aq bg alasan palsu, dier call aq x angkat, dulu aq mengharap sgt dpt bergayut sakan dgn dier.. tapi skrg lain.. aq tahu aq hanya kekasih gelapnya.. skrg die dah ada bf, aq mcm x boleh terima kenyataan tuh.. itu lah punya sebab aq x layan dier skrg demi utk lupakan perasaan aq pada dier yg sudah berpunya.. dier x tahu apa perasaan aq bila dier sms aq .. aq rasa bahagia sgt kalau dpt sms dr dier.. tapi dier x tahu time aq sedang berbalas msg dgn die betapa cemburunye aq pd dier... dier dh ada bf tu jer dlm otak aq.. cemburu sgt6... geram pun ader... tapi aq redha jep dan teros mengharap dpt hilangkan perasaan cinta aq pd die scpat mungkin agar aq dpt sms dier macam dulu tp dlm keadaan aq dh boleh trima die hanya sekadar my bff... Maafkan aq x dapat nk layan kau mcm dulu walaupun aq pun mengharap begitu tapi terpaksa... Bukan mirul mintak atau sengaja nak buat semua ni kt u tp terpaksa kalau tak nati u akan terus menjadi kekasih gelap mirul.. Maafkan mierul..

Untuk 'Si Dia'

Bila saya teringatkan awak saya rindu awak, bila saya ternmpak pic awak saya rasa kehilangan org yang saya sayangkan :') Tapi saya redha hati awak bukan untuk saya..

Sabtu, 3 September 2011

'Si Dia' Hantar SMS




9:22pm 1-SEP-11
Baru sehari aq tak masej 'si dia'. Si dia ade msg aq kata aq sombong x msg dier.. Padahal dier x tahu aq tengah merana nak lupakan perasaan aq kt dier.. Aq pon kata aq sdg diuji... dier tanye uji aper? then aq x reply.. dier pun msg lg tanye dier ada buat salah apa2 ker aq ckp x dier ok je x buat masalah pon.. Then dier pon tanya lagi uji apa?  Aq pon reply kata kat die... U sory ea mirul x dapat layan u buat sementara waktu ni sebab sdg diuji...  Then dier pon tanya lagi uji apa? sekali lagi dan dier ckp mierul jgn buat hal.. nati die merajuk... n dier pon cakap sebenarnye dier x de bf smpai 2 kali dier sms dier x der bf.. aq pon entah lah budak nie maybe nk jaga hati aq jer kot... yang aq tau skrg aq kene lupakan cinta aq kat dier jugak.. x larat dh beb.. merana rasa... dan sekali lagi dier tanya uji apa? Lastly aq bg tau kt dier dlm bentuk clue yang aq suka kt dier tp dlm msg pertama dier still x faham kot dier tanya aq knp x berterus dgn budak yang aq mksudkan dlm msg pertama tuh maybe budak tu boleh terima aq.. Aq pon reply '' x perlu kot.. lgpun dier duduk jauh.. mirul nk yg dekat2 jep boleh jumpa selalu.." Then dier teros x reply msg.. Maybe kt situ dier dah faham org yg aq mksudkan tu adalah die... dan mungkin jugak tak... maner tau dier habis kredit kan... hurmm... Banyak kemungkinan boleh terjadi... Boleh tahan ujian yg Allah bg kat aq kali nih.. Redha jep mungkin ada hikmah... 



12:05 3-SEP-11 
Sedang aq type post nih dier msg aq tgh watper aq jawab blogging, tweeter, chating.. Dier reply x keluar ker? Aq cakap keluar tgk wayang tp maybe x jadi mungkin g beraya jer kot.. Dier reply tgk wyg dengan saper? Tak ajak dah dier... Aku dgn agak sakit hati dengan dier *mybe kesan cemburu* nak2 dlm proses nk lupakan dier. die msg aq* Aq pon reply dengan bff ... U kan ader bf ajak lah dier tgk wayang :p... Mesej terakhir die reply "ok"... The end.. Arhhhh !!!! Rindu siot kat dier!!!!! *Tabahkan hati....

Khamis, 1 September 2011

Raya Pertamaku 2011 (Dalam Kesedihan)


Raya hari pertamaku tahun ni macam biasa tak ada yang menggembirakan selain dapat berkumpul bersama dalam keluarga besar walaupun kami semua tak ramai dan yg paling menggembirakan dapat duit raya ;) .. Rayaku disambut dengan keadaan sederhana dan bahagia sekali.. Namun kegembiraanku di hari raya pertama tahun ni tak lama tepat jam 2:50pm aq dpt msg dari "si dia" mengatakan die ade sesuatu nak bgtau pdku dan die harap aku dapat terima perkara itu.. tepat pd jam 3:22pm die anta msg yang die dah ade couple baru... mungkin dia tahu aq ada hati padanya tapi dia tak mahu menerimaku sebagai kekasihnya... Dan aq dengan redha dan tak berapa ikhlas menerima khabar itu itu membalas masej si dia dengan mengatakan oww... ok .. tp siapakah org yang bertuah itu? dah lama ker kenal? boleh tak nk tgk pic dier? *dalam hati parah dh ni... die kata org tu nama dia **** duduk dekat area ******** ***** tp kerja kat putrajaya... die kata org tu penyayang, manja, die suka sangat... siap berbuka dengan family org tu lagi malam raya.. die baru jer kenal org tuh... *macamlah aq ni tak penyayang n x manja cuma taknak tunjuk depan org je... So perkara ni memang serba sedikit mengganggu jiwa raguku entah kenape aq sayang sgt kat dier padahal dier tu still budak sekolah.. Mungkin ni satu ujian dari Allah untukku pada permulaan syawal ini... aq terima dengan seadanya tapi aq sangat berharap ianya dapat diubati dengan ubat yang mujarab secepat mungkin.. Untuk maklumat korang sebelum aq dpt tahu yg die nak anta msg yg dier dh ade couple baru, mlm raya tu lagi hati aq dah mula berdebar-debar dan tak sedap dan akhirnya keesokan hari aq dapat tahu ape perkara yg membuatkan aq tak sedap hati tu... cerita diatas inilah rupanya petunjuk itu.... sedih sangat rasa.. selamat tinggal "si dia" aq harap aq dapat lupakan cinta aq pada si dia secepat mungkin... aq harap aq x menangis kerana dia tapi kerana Allah.. Allah sedang mengujiku...

Ahad, 28 Ogos 2011

KAD MERDEKA RAYA !!!!

Selamat Hari Raya dan Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Negara Malaysia ke-54... Disini saya memohon maaf sekiranya ada tersilap kata atau apa-apa yang yang menyakitkan hati sesiapa.. Harap maaf diterima... Maaf Zahir dan Batin... *Akhirnya siap jugak kad Merdeka Raya aq nih malas punya pasal lambat siap..Pada awalnya niat nak letak pic aq kat kad tuh tapi malas lah pulak.. haha.. so ini lah hasilnya.. Harap anda semua suka dengan kad nie ;)

Sabtu, 27 Ogos 2011

DIESEL EXCHANGE

Itu lah tema baju raya aq tahun ni entah knp aq pilih brand ni... Mybe ade ala aka ARMANI EXCHANGE kot .. haha...Quality not bad harga boleh tahan tapi sebab ada sale jer lah aq beli kalau x mampush aq x beli.. Design tahun nie x banyak yang kene dengan taste aq tapi last2 3 helai jugak baju aq beli.. =_=".. seluar? mula2 ngat nak ambik jugak seluar jeans diesel 50% sale tapi size x der!! Sial!! lain kali ambik lah stok lebih vongok.. disebabkan itu aq terbabantut nak beli seluar dahlah brand lain banyak mahal2 aq manerlah mampu.. so besok aq plan nk g usha kat mall lain pulak harap ada..

"Cinta Muka Buku"

First time aq dapat tau pasal lagu ni dari budak 'beria' kelas aq.. die beria nk bluetooth kat aq pastu aq accept jer lah so bila dh dengar tu best gak lagu ni then makin hari lagu tu makin banyak kali diputarkan di stesyen2 radio.. aq tahu tentang si najwa latif ni dari adik aq die suka sangat pasang cover lagu kat you tube then aq pon cakap boleh tahan bdak ni aq pon add najwa ni as friend die accept and aq pun subscribe youtube dier.. Lama kelamaan budak ni makin hot.. Dah rezeki die.. Alhamdulillah... Disebalik lagu nie kisah aq dengan "si dia' ade kaitan dengan lagu nie kiteorg berkenalan secara online then jeng2.. haha.. Lagu ni mengisahkan benda betul bukan rekaan semata-mata.. Saper yg dh terkena jer faham yg x terkena tu wat dono jer lah ea jangan reti nak ngata org jep :p ... Korang enjoy lah ea dengan lagu ni .. best.. kalau dh jemu tu buat bodoh jer lah... haha.. cau ;)







JUMAAT 26 OGOS 2011

Hairini antara hari paling best aq rasa bulan ni sebab aq dapat lepak lagi dengan orang aq sayang iaitu "Si Dia".. Walaupun aq masih menaruh harapan dengan si dia tapi aq harap aq dapat lupakan cinta aq dengan si dia... Aq harap kiteorg macam bff biasa x lebih dari tu..Tapi apa pun terima kasih Ya Allah dapat pertemukan aku dengan si dia lagi terubat rasa rindu ni.. Harini aq x lepak dengan si dia jer tapi dengan sorang kawan lama aq tapi baru kali ni first time kiteorg jumpa.. Si die pun baru kenal dengan bdak tu.. Keunikan kiteorg ni ialah kiteorg bertiga nie kenal secara online.. Bestkan dapat kawan baru.. Tapi yg slack harini kiteorg x dapat berbuka sama2 coz aq ada dinner dengan family tapi dengan kelicikan aq lepas buka dengan family aq pun tros cau lepak dengan dieorg smula... hahaha.. x puas siot lepak dengan member baru tambahan lagi org aq sayang tu pulak ader skali.. hehe.. happy sgt.. harap2 our next plan menjadi.. tak sabar nak jumpa lagi... hehe.. cau..

Khamis, 25 Ogos 2011

'' Si Dia "

Hurm... Setiap kali aq teringatkan "si dia" mesti hati ni rasa x best jer macam rasa kehilangan, kecewa dan rindu sesuatu.. Rasa nak jer duduk sorang2 atas bukit / bangunan / tempat tinggi nak tengok keindahan permandangan bumi ni sambil mendengar alunan bunyi alam sekitar...
Takpun pergi menyendiri kat kolam / sungai sambil berendam dan mendengar bunyi air yang sangat menenangkan.. Dalam ni aq x nak dan x kan cerita semua "Tentang Aku Dan Si Dia" kira dalam nie hanya sinopsis jep bukan apa semua org ada life and privacy masing2 kan so faham2 jer lah ea.. Masa awal tahun dulu aq jumpa "si dia A'' tapi tak lama dier buat kes lama tak reply mesej.. Dulu masa aq form 4 die lamar aq beria ajak pegi dinner tapi time tu aq rasa aq ni muda lagi malas nak cara hal cintan cintun tapi bila tahun ni dah kene kat batang hidung aq entah macam mana aq boleh jatuh cinta kat dier padahal dulu aq tolak dier mentah2 skrg baru aq rasa cmner.. seksa ko.. hari2 rindu kat dier.. giler rasa.. tapi lama kelamaan aq bijak mengawal diri dari hasutan syaitan aq slow2 lupakan dier walaupun agak susah tapi nak tak nak terpaksa lah...Sekarang kisah aq dan "Si Dia B". Cara aq kenal B ni sama macam cara aq kenal A jugak -> Online <- ... First time aq jumpa die masa aq mula2 nak register masuk kolej...sekejap jer jumpa dier x smpai 5 minit pon tu pun secara kebetulan aq ade bnde nk bagi kat dier... 2nd time aq jumpa dier pon x lama coz time tuh aq nak bagi hamster kat dier so aq pon hantar hamster dgn akak n mak aq.. sampai sana tgk2 dier dgn mak dier sedang menanti ketibaan kami.. sungguh riuh ibunya.. hehe.. 3rd time pulak time tu aq nk sangat jumpa dia bwk pegi lepak aq sanggup drive 80km semata-mata nak ambik die.. bab kata org cinta itu buta.. baru aq tahu bertapa butanya cinta tuh... pergi date pun tak lama bukan apa risau mak dier marah balik lambat biasalah anak bongsu.. 4th time aq jumpe dengan dier rasa happy sangat die nampak comel sgt tapi happy tu pun tak lama malam tu masa dia balik ada benda buruk terjadi kat die.. aq risau sangat2.. dier pun tak nak ingatkan semula trajedi malam tu.. Then pada malam tu jugak aq feel frust sangat2 ... Sekarang tengah try nak lupakan perasaan cinta aq dekat die.. Memang seksa tapi takpe aq akan try lupakan jugak walaupun ambil masa.. Orang dulu-dulu suka berpantun bunga bukan sekuntum, kumbang bukan seekor. So aq akan tabahkan hati menanti yang lain, harap dapat yang lebih baik dan lebih memahami.. Nasihat aq jangan mengharapkan yang satu sedangkan yang lain masih banyak.. Setiap orng pasti ada jodoh masing2 cuma perlu menanti dan jangan gelojoh dan memalukan diri sendiri.. Lagu kat bawah ni antara lagu paling aq suka bagi kategeri lagu cinta.. Harap korang pun suka lagu nie.. enjoy ;)







Lesen P Oh! Lesen P

Susah bebenor nak siapkan lesen P ni.. haish.. Aku rasa Pak Cik driving school ni kalau lah die nie betul2 ikhlas nak mengajar aq siapkan lesen P awal tahun aritu dah patut siap nie tidak aq senyap dier lagilah menyepi macam cacing bawah tanah.. Cuti ni aq nekad nak setelkan jugak benda yang parent aq bayar beribu tapi hasilnya kad murah yang dibaluti plastik keras tu.. Dulu lesen moto Pak Cik A buat keje macam x ikhlas langsung semua benda nak aq call dulu baru setel dah lah dah tua, gatal, macam x sedar diri jer dah berumur.. Lesen moto yang patut aq boleh dapat P dalam masa 2 bulan tapi siap dalam 10 bulan.. mental aq.. dier ingat aq ni takde benda nak buat ke .. huh.. banyak tol buang masa dengan lesen nie..Sekarang Lesen P kereta pun benda sama terjadi tapi Pak Cik R yang buat lesen kereta aq ni aq nampak skit keikhlasan dier ade lah jugak mesej and call aq x macam pak cik A motor tu kedekot!!! Lepas raya nie aq test JPJ for lesen P kereta, harap sangat takde apa2 masalah .. Amin,,

Perh!!!! Hampir 2 tahun tak Update Blog !!!!


Assalamualaikum semua dan salam sejahtera.. Rupanya sedar tak sedar hampir 2 tahun aku tak upadate blog nie... Perh!!!! Lama tu.... Maybe sebab busy dengan urusan dunia ni biasalah kita manusia banyak bende nak buat dengan hasutan "si setan" lagi.. Memang takkan habis lah dengan tarikan di dunia ni... Entah kenapa aq harini tetiba ada mood nak update blog ni maybe rindu lama x update dan saje nk lepaskan perasaan.. Semalam aq rasa hati aq hancur sangat3 tak tau kenapa maybe sebab aq terlalu sayang kat "si dia".. Buat masa sekarang nie aq tak nak cerita lagi pasal "si dia" maybe malam nie atau besok atau nanti aq akan post cerita tentang aq dan "si dia"... 

                                                        
 

Untuk maklumat korang sekarang aq sambung belajar di International College Of Automotive atau lebih dikenali sebagai ICAM aq ambik kos Diploma in Vehicle Assembly Management kos nie berkaitan dengan pemasangan kenderaan.. Kolej nie sebenarnya under DRB-HICOM so kelebihan aq masuk kolej nie aku dijamin deberi peluang pekerjaan dan lagi pun automotif ni salah satu minat aq Insyallah aq boleh tamatkan pengajian kat kolej nie dengan sebaiknya... Kolej nie terletak di Pekan, buat masa sekarang ni asrama sementara kiteorg di Peramu area Kompleks Yayasan Pahang.. Untuk ke kolej kiteorg disediakan  bus tapi tak semua bus selelsa nak naik bukan sendat cuma ada yang seat rapat dengan lutut, air cond panas, sound sistem teruk dan ade bus seat x sedap kalau nak tido bukan per jarak dari asarama ke kolej kiteorg 40km setengah jam tu beb nak sampai.. Bosan... Harap sangat2 asrama tetap kiteorg siap bulan 9 nie seperti yang dirancang... x larat beb... Sekarang ni student kolej aq semua tengah holiday sampai hujung bulan 9 nie best sangat tp agak bosan dan bg aq duduk kat rumah ni buat aq jadi makin malas dan tak berdisiplin dari duduk dekat hostel.. Maybe sebab rumah kita lagi selesa tu yang mengancam kot.. hehe.. ok lah stakat sini dulu lah kita kering idea dh nie nk type apa.. Apa pon aq harap sangat lepas ni aq dah tak abaikan blog aq lagi at least paling kurang aq nk update sekali sebulan "macam org dapat gaji lak" sebulan sekali... hehe.. Selamat berpuasa ... cau...

My JukeBox

Loading...