Green

Rabu, 21 September 2011

Saya Harap Sangat Awak Dekat Dengan Saya

Bila Kita Syg Org Tu....



Biler kiter syg org tu
Kita tnggu dia lame pn x per
Tp biler dia tnggu kiter???dia mrh2
Ati kate ala, adatlah ada yang mnnunggu n dtnggu


Biler kiter syg org tu

Kiter x tdo pn x pe lyn dia yg ngah bsn,
Tp biler kite bosan Ada dia lyn kiter?
Ati kate x pe dia busy kott

Biler kiter syg org tu
Kita gdh ngan dia, kita dim je
Tp dia heboh 1 dnia
Ati kate x pe, dia tension tuu

Biler kiter syg org tu
Kita kol nak ckp ngan dia
Tp dia bg phone kat org lenn atau matikan
Biler jd cm2, x pe
Ati kata, x pe, lyn je, kwn dia, kwn kiter gak

Biler kiter syg org tu
Kita bercerita dgn dia,citer ngan
tunggul lg baik
Tp biler dia bercerita ngan kita
Kita dgr, sepatah2 kite kena ingt…klu x ingat kita yang kena marah
Ati kata x pe syg katakn…

Biler kiter syg org tu
Kita n dia lpr
Tp kiter bg sume roti kita kat dia
Ati kata, ala jagalh ati dia, sian dia….

Biler kiter syg org tu
Kiter sanggup bg dia rest biler dia letih,
Tp biler kita letih, dia srh jugak kiter
lyn dia bila dia bsn
Adil ker? Ati kata, ala bukan selalu pun..

Biler kiter syg org tu
Kita jadi cam org giler dngr dia sakit,
Tp biler kita sakit,
Dia siap kuar ngan kwn2 dia meraikan
hari kesakitan kita,
Ati kata, ala x pe, x kn dia nak
berkepit ngan kita 24 jam

Biler kiter syg org tu
Kita x prnh pntingkan diri sndri
Tp dia hpokrit thp ngaban
Ati kata x per, dia mmg cm2 kene lah trima..

Biler kiter syg org tu
Kiter syg nk tngglkn dia slama2nya
Tp dia x tahu kiter berdpn dgn maut,
Wlpn kiter skt,dia kata kat kiter,sakit
bese2 jer, jgn nk mngrt
Ati kata, cmnelah dia biler kiter x de,
msti dia hepi

Biler kiter syg org tu
Kiter x snggp tngk dia derita
Tp dia x prnh hargai diri kiter,
Ati kata, tau x btapa kita syg kan dia????

Biler kiter syg org tu
Kiter snggup tngglkn dia selaam2nya untk dia bhgia
Tp adkh dia tahu pngrbnn kiter??
Ati kata, x pe, janji dia bhgia

Dan……
Biler kiter dh tngglkn dia selama2nya
Dia dtg ziarah pusara kiterr
Dia kata Dia mintak maaf sebab pernah mngata kiter
Dia mintak maaf sebab pernah bt kiter tnggu dia
Dia mintak maaf sebab pernah pksa kita lyn dia time bsn
Dia mintak maaf sebab pernah heboh 1 dnia slh kiter
Dia mintak maaf sebab pernah x hiraukn kol kiter
Dia mintak maaf sebab pernah x dgrluahan ati kiter
Dia mintak maaf sebab pernah bt kiter klprn sbb dia
Dia mintak maaf sebab pernah gnggu waktu rht kiter
Dia mintak maaf sebab x pernah hiraukn skt kiterr
Dia mintak maaf sebab pernah pntingkn diri dia sndri
Dia mintak maaf sebab x prnh tngk pnderitaan kiter


NAMUN SEMUANYA TELAH T`LAMBAT…


ade kalanye manusia tidak sedar, orang yg kite tinggalkn adalah orang yg paling kite sayang...
kite terlalu mengejar kebahagian dan terlalu inginkn kgembiraan dengan orang yg tersayang..
lalu kite melukai orang yg pnh kite sayang dan sayangkn kite spnuh hati die...
akhirnya, kite sendiri yang terluka...

Sabtu, 17 September 2011

Jumaat, 16 September 2011

Kisah Lucu & Sedih Aku Harini

Ptg tadi aq keuar berlegar-legar di kawasan bandar kuantan bersama ibuku tercinta.. Mula2 nk g carefour tp ecm jam pulak then x jadi.. Bosan pula menemani .. Pastu kiteorg pergi ke giant.. Dah abis bosan berjalan dan shopping disitu sambil aq melihat-lihat kereta pamiran aq pun begitu terasa teringin nak tgk kualiti satu kereta buatan china nih SUV Tanggo 1.6 lalu aq pun membuka pintu driver seat then.... Aq tanpa diduga terperanjat melihat seorg mamat tgh bergayut sambil cover line kononnyer nk tgk laci kereta tu lah.. hahax.. lawak rasa.. then aq pon blah.. hehe.. setelah melepasi pintu keluar giant aq terlihat sebuah mini garden lalu aq memasukinya tanpa ragu2 bersama ibuku.. ketika aq didalam tu aq rasa seperti btul2 nk nangis... Pokok bunga betul2 buat teringatkan pada si dia.. Aq terus sabar dari menangis sebab tu tempat awam lg pun nanti lau mak aq tanya knp aq nk jwb pe lak kan.. Kat dlm tu mcm2 jenis pokok dan bunga aq jumpa.. Cantik2 semua.. Ada yang wangi.. Semua ni buat aq teringatkan si dia yg cukup minat dengan bunga.. Entah lah knp smapai harini aq masih susah nak lupakan si dia.. Aq harap sgt dpt lupakan cinta aq pd dia secepat mungkin tambahan lagi hujung bulan ni aq akan smbung kelas semula, risau jgak kalau nanti mengganggu.. Ada kwn aq ckp yg aq still mengharapkan si dia.. tapi.. mungkin betul.. aq pun x tau knp.. dier dah ada bf tp aq still sygkan dia.. susahnya nak lupakan si dia.. ada orang kata ubatnya kene cari yg lain.. tapi susah nak kata hanya tuhan sahaja yang tahu sebab semua ini telah diaturkan olehnya dengan sebaik mungkin.. Aq akan terus berdoa agar cinta aq pada dia akan pupus.. Tapi apa pun ketetuannya pasti ada hikmah disebaliknya.. Aku akan terus berdoa mengharapkan yang terbaik dariNYA... Amin..

Selasa, 6 September 2011

Rasa Serba Salah Pada 'Si Dia'

Hari demi hari rasa macam makin susah jer nak lupakan si dia.. entah lah kenapa aq selalu teringatkan si dia... Dan semakin hari aq rasa serba salah sangat pada si dia sebab dier masih mengharapkan aq mesej dier seperti dulu setiap hari tanpa berselang hari.. Aq bukan tak nak sms dier cuma aq terpaksa demi untuk melupakan cinta aq pd die walaupun setiap saat aq harap sangat dier sms aq walaupun tiapkali dier sms aq akan bagi alasan mintak maaf x leh layan die... Padahal aq rindu sangat kat dier.. Aq rasa kesian giler kat dier aq buat macam ni kat die.. Die sms aq bg alasan palsu, dier call aq x angkat, dulu aq mengharap sgt dpt bergayut sakan dgn dier.. tapi skrg lain.. aq tahu aq hanya kekasih gelapnya.. skrg die dah ada bf, aq mcm x boleh terima kenyataan tuh.. itu lah punya sebab aq x layan dier skrg demi utk lupakan perasaan aq pada dier yg sudah berpunya.. dier x tahu apa perasaan aq bila dier sms aq .. aq rasa bahagia sgt kalau dpt sms dr dier.. tapi dier x tahu time aq sedang berbalas msg dgn die betapa cemburunye aq pd dier... dier dh ada bf tu jer dlm otak aq.. cemburu sgt6... geram pun ader... tapi aq redha jep dan teros mengharap dpt hilangkan perasaan cinta aq pd die scpat mungkin agar aq dpt sms dier macam dulu tp dlm keadaan aq dh boleh trima die hanya sekadar my bff... Maafkan aq x dapat nk layan kau mcm dulu walaupun aq pun mengharap begitu tapi terpaksa... Bukan mirul mintak atau sengaja nak buat semua ni kt u tp terpaksa kalau tak nati u akan terus menjadi kekasih gelap mirul.. Maafkan mierul..

Untuk 'Si Dia'

Bila saya teringatkan awak saya rindu awak, bila saya ternmpak pic awak saya rasa kehilangan org yang saya sayangkan :') Tapi saya redha hati awak bukan untuk saya..

Sabtu, 3 September 2011

'Si Dia' Hantar SMS




9:22pm 1-SEP-11
Baru sehari aq tak masej 'si dia'. Si dia ade msg aq kata aq sombong x msg dier.. Padahal dier x tahu aq tengah merana nak lupakan perasaan aq kt dier.. Aq pon kata aq sdg diuji... dier tanye uji aper? then aq x reply.. dier pun msg lg tanye dier ada buat salah apa2 ker aq ckp x dier ok je x buat masalah pon.. Then dier pon tanya lagi uji apa?  Aq pon reply kata kat die... U sory ea mirul x dapat layan u buat sementara waktu ni sebab sdg diuji...  Then dier pon tanya lagi uji apa? sekali lagi dan dier ckp mierul jgn buat hal.. nati die merajuk... n dier pon cakap sebenarnye dier x de bf smpai 2 kali dier sms dier x der bf.. aq pon entah lah budak nie maybe nk jaga hati aq jer kot... yang aq tau skrg aq kene lupakan cinta aq kat dier jugak.. x larat dh beb.. merana rasa... dan sekali lagi dier tanya uji apa? Lastly aq bg tau kt dier dlm bentuk clue yang aq suka kt dier tp dlm msg pertama dier still x faham kot dier tanya aq knp x berterus dgn budak yang aq mksudkan dlm msg pertama tuh maybe budak tu boleh terima aq.. Aq pon reply '' x perlu kot.. lgpun dier duduk jauh.. mirul nk yg dekat2 jep boleh jumpa selalu.." Then dier teros x reply msg.. Maybe kt situ dier dah faham org yg aq mksudkan tu adalah die... dan mungkin jugak tak... maner tau dier habis kredit kan... hurmm... Banyak kemungkinan boleh terjadi... Boleh tahan ujian yg Allah bg kat aq kali nih.. Redha jep mungkin ada hikmah... 



12:05 3-SEP-11 
Sedang aq type post nih dier msg aq tgh watper aq jawab blogging, tweeter, chating.. Dier reply x keluar ker? Aq cakap keluar tgk wayang tp maybe x jadi mungkin g beraya jer kot.. Dier reply tgk wyg dengan saper? Tak ajak dah dier... Aku dgn agak sakit hati dengan dier *mybe kesan cemburu* nak2 dlm proses nk lupakan dier. die msg aq* Aq pon reply dengan bff ... U kan ader bf ajak lah dier tgk wayang :p... Mesej terakhir die reply "ok"... The end.. Arhhhh !!!! Rindu siot kat dier!!!!! *Tabahkan hati....

Khamis, 1 September 2011

Raya Pertamaku 2011 (Dalam Kesedihan)


Raya hari pertamaku tahun ni macam biasa tak ada yang menggembirakan selain dapat berkumpul bersama dalam keluarga besar walaupun kami semua tak ramai dan yg paling menggembirakan dapat duit raya ;) .. Rayaku disambut dengan keadaan sederhana dan bahagia sekali.. Namun kegembiraanku di hari raya pertama tahun ni tak lama tepat jam 2:50pm aq dpt msg dari "si dia" mengatakan die ade sesuatu nak bgtau pdku dan die harap aku dapat terima perkara itu.. tepat pd jam 3:22pm die anta msg yang die dah ade couple baru... mungkin dia tahu aq ada hati padanya tapi dia tak mahu menerimaku sebagai kekasihnya... Dan aq dengan redha dan tak berapa ikhlas menerima khabar itu itu membalas masej si dia dengan mengatakan oww... ok .. tp siapakah org yang bertuah itu? dah lama ker kenal? boleh tak nk tgk pic dier? *dalam hati parah dh ni... die kata org tu nama dia **** duduk dekat area ******** ***** tp kerja kat putrajaya... die kata org tu penyayang, manja, die suka sangat... siap berbuka dengan family org tu lagi malam raya.. die baru jer kenal org tuh... *macamlah aq ni tak penyayang n x manja cuma taknak tunjuk depan org je... So perkara ni memang serba sedikit mengganggu jiwa raguku entah kenape aq sayang sgt kat dier padahal dier tu still budak sekolah.. Mungkin ni satu ujian dari Allah untukku pada permulaan syawal ini... aq terima dengan seadanya tapi aq sangat berharap ianya dapat diubati dengan ubat yang mujarab secepat mungkin.. Untuk maklumat korang sebelum aq dpt tahu yg die nak anta msg yg dier dh ade couple baru, mlm raya tu lagi hati aq dah mula berdebar-debar dan tak sedap dan akhirnya keesokan hari aq dapat tahu ape perkara yg membuatkan aq tak sedap hati tu... cerita diatas inilah rupanya petunjuk itu.... sedih sangat rasa.. selamat tinggal "si dia" aq harap aq dapat lupakan cinta aq pada si dia secepat mungkin... aq harap aq x menangis kerana dia tapi kerana Allah.. Allah sedang mengujiku...

My JukeBox

Loading...