Green

Jumaat, 16 September 2011

Kisah Lucu & Sedih Aku Harini

Ptg tadi aq keuar berlegar-legar di kawasan bandar kuantan bersama ibuku tercinta.. Mula2 nk g carefour tp ecm jam pulak then x jadi.. Bosan pula menemani .. Pastu kiteorg pergi ke giant.. Dah abis bosan berjalan dan shopping disitu sambil aq melihat-lihat kereta pamiran aq pun begitu terasa teringin nak tgk kualiti satu kereta buatan china nih SUV Tanggo 1.6 lalu aq pun membuka pintu driver seat then.... Aq tanpa diduga terperanjat melihat seorg mamat tgh bergayut sambil cover line kononnyer nk tgk laci kereta tu lah.. hahax.. lawak rasa.. then aq pon blah.. hehe.. setelah melepasi pintu keluar giant aq terlihat sebuah mini garden lalu aq memasukinya tanpa ragu2 bersama ibuku.. ketika aq didalam tu aq rasa seperti btul2 nk nangis... Pokok bunga betul2 buat teringatkan pada si dia.. Aq terus sabar dari menangis sebab tu tempat awam lg pun nanti lau mak aq tanya knp aq nk jwb pe lak kan.. Kat dlm tu mcm2 jenis pokok dan bunga aq jumpa.. Cantik2 semua.. Ada yang wangi.. Semua ni buat aq teringatkan si dia yg cukup minat dengan bunga.. Entah lah knp smapai harini aq masih susah nak lupakan si dia.. Aq harap sgt dpt lupakan cinta aq pd dia secepat mungkin tambahan lagi hujung bulan ni aq akan smbung kelas semula, risau jgak kalau nanti mengganggu.. Ada kwn aq ckp yg aq still mengharapkan si dia.. tapi.. mungkin betul.. aq pun x tau knp.. dier dah ada bf tp aq still sygkan dia.. susahnya nak lupakan si dia.. ada orang kata ubatnya kene cari yg lain.. tapi susah nak kata hanya tuhan sahaja yang tahu sebab semua ini telah diaturkan olehnya dengan sebaik mungkin.. Aq akan terus berdoa agar cinta aq pada dia akan pupus.. Tapi apa pun ketetuannya pasti ada hikmah disebaliknya.. Aku akan terus berdoa mengharapkan yang terbaik dariNYA... Amin..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

My JukeBox

Loading...