Green

Khamis, 1 September 2011

Raya Pertamaku 2011 (Dalam Kesedihan)


Raya hari pertamaku tahun ni macam biasa tak ada yang menggembirakan selain dapat berkumpul bersama dalam keluarga besar walaupun kami semua tak ramai dan yg paling menggembirakan dapat duit raya ;) .. Rayaku disambut dengan keadaan sederhana dan bahagia sekali.. Namun kegembiraanku di hari raya pertama tahun ni tak lama tepat jam 2:50pm aq dpt msg dari "si dia" mengatakan die ade sesuatu nak bgtau pdku dan die harap aku dapat terima perkara itu.. tepat pd jam 3:22pm die anta msg yang die dah ade couple baru... mungkin dia tahu aq ada hati padanya tapi dia tak mahu menerimaku sebagai kekasihnya... Dan aq dengan redha dan tak berapa ikhlas menerima khabar itu itu membalas masej si dia dengan mengatakan oww... ok .. tp siapakah org yang bertuah itu? dah lama ker kenal? boleh tak nk tgk pic dier? *dalam hati parah dh ni... die kata org tu nama dia **** duduk dekat area ******** ***** tp kerja kat putrajaya... die kata org tu penyayang, manja, die suka sangat... siap berbuka dengan family org tu lagi malam raya.. die baru jer kenal org tuh... *macamlah aq ni tak penyayang n x manja cuma taknak tunjuk depan org je... So perkara ni memang serba sedikit mengganggu jiwa raguku entah kenape aq sayang sgt kat dier padahal dier tu still budak sekolah.. Mungkin ni satu ujian dari Allah untukku pada permulaan syawal ini... aq terima dengan seadanya tapi aq sangat berharap ianya dapat diubati dengan ubat yang mujarab secepat mungkin.. Untuk maklumat korang sebelum aq dpt tahu yg die nak anta msg yg dier dh ade couple baru, mlm raya tu lagi hati aq dah mula berdebar-debar dan tak sedap dan akhirnya keesokan hari aq dapat tahu ape perkara yg membuatkan aq tak sedap hati tu... cerita diatas inilah rupanya petunjuk itu.... sedih sangat rasa.. selamat tinggal "si dia" aq harap aq dapat lupakan cinta aq pada si dia secepat mungkin... aq harap aq x menangis kerana dia tapi kerana Allah.. Allah sedang mengujiku...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

My JukeBox

Loading...