Green

Isnin, 1 September 2014

Sejarah Jatuh Cinta

Tajuk takleh blah "Sejarah Jatuh Cinta" hahaha... dalam 1 TAHUN 23 BULAN aku x update blog ni mmg tipu la kalau aq lansung takda jatuh hati kat seseorang.. Macam-macam terjadi kat aku dalam 1 TAHUN 23 BULAN tu. Btw ini lah nama-nama manusia beserta sinopsis yang aku pernah jatuh cinta dari aku zaman sekolah lagi sampai la sekarang 2014, nama diaorang ni saja aku edit untuk privacy.. Walaupun skrg dah sampai ke angka no 6 takde sorg pun yg kiteorg declare as couple walaupun yang sorg tu aku anggap sebagai couple. Sebenarnya aku pun x tau kenapa aku susun cara terbalik giliran diaorg ni maybe sebab yang lama di bawah yang semakin baru di atas. Harap korang tak kisah lah ea kene baca dari bawah.. hehe :)



 
 

6) Naska
Orang paling lama bertahan dalam hati aku dan paling menguji perasaan aku. Dia ni ibarat bermusim. Kejap datang, kejap pergi, datang balik kemudian pergi semula.. Mula kenal awal tahun 2013 di musim hujan rasa bahagia sangat time tu selalu swap gambar. setiap minggu kite orang jumpa. Tapi dia mula berubah sejak dia dah nak habis degree.. Masa tulah aku mula diuji dengan pelbagau perasaan, Sampai harini aku still contact dengan dia tapi dah tak seseronok dulu.. Dia susah dah nak angkat call, nak reply sms, whatssap, wechat, facebook massengger. Aku tau dia perasan tapi takpa aku akan berfikir positif kalau aku fikir negatif aku jugak yang merana dia still x de apa macam orang x de perasaan.. Kisah pasal dia ni In Sya Allah aku kan cerita pana next post yang berlebel "Naska"..


5) Haaa
Satu-satunya budak kolej aku yang aku pernah jatuh cinta. Bermula dari sebuah website.. Lepas tu aku terus jatuh hati kat dia.. Padahal sebelum tu kiteorang kenal biasa-biasa je aku bukan layan sangat dia ni sebab dia mcm x layan aku sangat mybe sebab aku bukan kaki gamer mcm dia.. Pelik kan macam magik.. Malam tu aku bukak website tu terus aku suka kat dia.. Dashat.. Dari tak rapat, aq jadi slow-slow nak kenal dengan dia smpai la aku jadi kawan rapat dia sehingga ke harini.. Dia tahu aku suka dia tapi dia macam takde perasaan je.. Satu hari tu lastly dia bgtahu kat aku dia suka seseorang.. Dan aku time tu mmg dah hancus.. So aku fikir-fikir better lupakan perasaan kat dia tapi masih berkawan mcm biasa.. Dalam masa sama dia selalu share ngan aku pasal orang dia suka tu.. Mujur aku jenis open aku layan je la lagi pun pada masa sama aku aku akan makin rapat dengan dia.. Pandai x trick aku.. haha.. Tak dapat ko dapat rapat ngan ko pun jadilah terubat jugak rindu bila lepak sama-sama.. Aku jatuh hati ngan dia tak lama dalam 1 sem / 5-6 bulan aq dah dapat lupakan cinta aku kat dia.. Lega rasa.. No more cemburu.. haha..


3) Wozeif
Kisah bermula di muka buku aku pun dah tak ingat kisah dia mcm mana rasanya dlm post2 lepas aku dah citer pasal dia.. Kalau nak tau sangat korang cari lah Labels "Wozeif"..


2) Noslrac
Mula-mula aku kenal dia ni tak silap masa aku form 4. Dia ni chinese comel gak la.. hehe.. Dulu masa aq form 4 die lamar aq beria ajak pegi dinner tapi time tu aq rasa aq ni belum bersedia lagi malas nak cara hal cintan cintun ni tapi bila awal tahun 2011 dah kene kat batang hidung aq entah macam mana aq boleh jatuh cinta kat dier padahal dulu aq tolak dier mentah2 masa tu baru aq rasa cmner dia rasa.. hurm.. kisah pasal dia ni aq pernah kat pos entry sbelum ni : "Si Dia"


1) Zaums
Kenal sebab member aq couple dengan dia masa tu aku zaman sekolah lagi. Lepas aku suka kat dia then aku bgtau dia, lepas tu aku tak ingat apa jadi.. haha.. kisah lama gila dah.. Rasanya time tu dia dah nk pindah dari kuantan sebab ayah dia kene transfer.
   

1 ulasan:

  1. get free tution and study materials , must visit
    http://www.kidsfront.com/

    BalasPadam

My JukeBox

Loading...